depressierelatietherapieburnoutstresspsychotherapierouwverwerkinghaptonomie opleidinghaptonomie utrecht

Zoeken naar haptonomie kind


haptonomie kind
 
Haptonomie rondom Geboorte Haptonomische zwangerschapsbegeleiding.
Haptonomie rondom Geboorte. Veel moeders maken al regelmatig contact met hun kind voor het geboren is. Bijvoorbeeld door de hand op de buik te leggen, omdat dat prettig is of om soms onbewust, even samen met het kind te zijn.
Cursus Ouders, kinderen haptonomie'Haptonomische' begeleiding rondom zwangerschap en geboorte.
In de cursus Ouders, kinderen haptonomie leer je hoe je met behulp van de haptonomie ook in de jaren na de zwangerschap en de bevalling het contact met je kind kunt verdiepen. De cursus is een mooie en leerzame ervaring voor iedereen die kinderen heeft of verzorgt.
Kinderhaptotherapie: spelend groeien in eigenheid.
Het knutselen is ook léúk, het kind leert bijzondere handvaardigheden die gezinsgenoten en leeftijdsgenoten meestal niet hebben en er ontstaat iets dat vol trots mee naar huis kan! Een eerste kennismakingsgesprek vindt plaats tussen de ouders en mij, vervolgens komt het kind kennis maken met de ouders erbij.
Kinderhaptotherapie Rineke Brinkman.
Kijkend, naar wat het kind laat zien in zijn houding, gedrag en spel, kunnen de ouders of verzorgers inzicht krijgen in wat nodig is. Vanzelfsprekend heeft dit alles invloed op de relatie van het kind met zijn ouders, verzorgers, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes.
Gea Brouwer Praktijk voor Haptotherapie, Craniosacraaltherapie en Sensorische Integratie.
Meer dan 80% van de kinderen die naar de praktijk voor behandeling komen lijden aan een tekort op het gebied van Sensorische Integratie. Het is belangrijk dat ieder kind wordt beoordeeld op individuele basis ongeacht wat hun diagnose is. Problemen in de sensomotorische integratie worden gezien als een niet op een juiste manier gebruiken van vooral aanraking en bewegingsprikkels, waardoor we onze bewegingen te weinig voelen, niet opletten wat we aan het doen zijn en moeilijk dingen leren. Lees meer over sensorische integratie. Over Gea Brouwer. Mijn naam is Gea Brouwer en heb zon 25 jaar ervaring in het behandelen van kinderen en volwassenen. Ik heb altijd de hulpvraag van het kind/volwassene centraal gesteld en ben van daaruit oplossingen gaan zoeken. Ik ben begonnen als fysiotherapeute en ben in 1991 gestart met de opleiding voor Craniosacraaltherapie aan het Upledger Instituut Nederland. In 1996 maakte ik kennis met de haptonomie en ben ik de opleiding tot haptotherapeute gaan volgen aan de Academie voor Haptotherapie en Kinesiologie te Doorn.
Praktijk Marron Haptotherapie Velp, Arnhem e.o.
Enkele voorbeelden waarin ik jou en/of je kind kan ondersteunen.: is druk, onrustig, heeft boze buien, wil niet samenwerken. is gediagnostiseerd met ADD, ADHD of hoogbegaafdheid. heeft last van zijn hooggevoeligheid. zit niet lekker in zijn vel, teveel in zijn hoofd. is faalangstig, onzeker. is vaak ziek. Wat zou het goed zijn voor kinderen als hun ouders/verzorgers meer ondersteuning, erkenning en waardering voor deze belangrijke taak zouden krijgen. Wat zou de wereld er dan anders uitzien! Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de mens: wat beweegt ons, waar zijn onze keuzes op gebaseerd? Na jaren met onder meer haptonomie, counseling en natuurlijke methodes van zelf-genezen waaronder voeding bezig geweest te zijn ben ik meer bij mezelf gekomen.
Rineke Brinkman Haptotherapie.
Met affectieve aanraking en spelvormen worden gevoelservaringen aangeboden, waardoor het kind weer leert zich goed te voelen in zijn of haar eigen lijf. Het belangrijkste doel van kinderhaptotherapie is het liefdevolle en bevestigende contact tussen ouder en kind te herstellen.
Kinderhaptotherapie Praktijk voor Haptotherapie Arnhem.
Door uit te gaan van zijn/haar kwaliteiten, komt uw kind uit de negatieve spiraal en tot ontwikkeling. Ik probeer uw kind uit te nodigen om dat te doen, te voelen of denken, wat het in zichzelf nog niet aansprak of bewust voelde.
Haptonomie.
Deze vorm van haptonomie is gericht in het begeleiden op de ontwikkeling en verdieping van de relatie tussen ouders en kind via het aanraken. De haptonomie onderstreept het belang en de rol die beide partners hebben naar elkaar voor het kindje.
Haptotherapie Therapeutische Collectief Watergraafsmeer.
Haptotherapie is een therapie die gebaseerd is op de principes van de haptonomie. Aanraken is van levensbelang, als we als kind niet of niet goed worden aangeraakt brengt dit een verstoorde ontwikkeling met zich mee op emotioneel en lichamelijk vlak.
Jeanette de Lange, zwangerschapsbegeleiding op basis van haptonomie zwangerschap en haptonomie.
Iedereen beleeft het op zijn/haar eigen wijze. Gepland zwanger, lang verwacht zwanger, ongewenst zwanger, in alle gevallen is er sprake van een kind in wording die zijn of haar plekje probeert te creeëren in deze wereld. Vandaaruit kijkt de haptonomie naar het kind.
Haptonomiepraktijk Katwijk Balans tussen denken, voelen en doen.
Dit vond ik erg vaag. Na mijn ervaringen met de haptotherapie en na het lezen over haptonomie werd ik steeds enthousiaster. Ik ben mijn droom gaan volgen, heb mijn baan als jurist opgezegd en ben haptotherapie gaan studeren aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Nijmegen.

Contacteer ons

haptonomie arnhem
zwangerschaps haptonomie
haptonomie kind
lies nolden
haptomie
zwangerschapsbegeleiding
haptonomie deventer
schlaman
lommerrijk lelystad
vvh haptotherapie